Tussen Doortjes
Tussendoortjes zijn verleidelijke dikmakers. Onbewust eet u er te veel van. Elk calorietje gaat door het ........ Het gemiddelde advies is op een dag maximaal zeven eetmomenten! Drie maaltijden plus maximaal vier tussendoortjes. Maar, dit is ook weer afhankelijk van hoe groot de tussendoortjes zijn! Hieronder enkele 'tussendoor' tips.
Tips voor tussendoortjes

Tip:

Wie eet gevarieerd eet en volgens de Schijf van Vijf, houdt naast de basisvoedingsmiddelen wat calorieën over voor extra’s.

Gemiddeld is er voor een oudere ongeveer 200-300 ‘over’ om buiten de Schijf van Vijf te eten en te drinken. Dit kun je naar eigen wensen invullen: met meer fruit, noten, etc, . Omdat veel mensen te weinig fruit eten en ook moeite hebben om voldoende vezel binnen te krijgen zijn fruit en noten 'gezond' om tussendoor te eten. Maar, fruit is een groot begrip. Een manderijn of appel bevat veel minder kilocalorien dan een ananas!

 

Verder kun je kiezen voor bijv. een mueslibol, rijstwafels, kastanjecracker, soepstengel, japanse nootjesmix, gezouten popcorn gepoft, zoute stokjes, zout biscuitje, kroepoek en eenvoudige volkorenbiscuits. Let ook bij het kiezen van drankjes op de calorieën. Zo is een glas fris al snel 90 kilocalorieën.

 

Eetpatroon:

Elk persoon heeft zijn eigen eetpatroon. Met vaste gewoontes. Daar is niks op tegen. Het is nooit de bedoeling dat u de hele dag kilocalorien gaat tellen. Het is wel aan te bevelen om dat  bijvoorbeeld een keer een week lang te doen. Vind U een week te lang? Doe dan een dag! Op die manier krijgt u inzicht van wat u naar binnen krijgt. Is zeer leerzaam. En het kan nog leuk zijn ook!

Ingrediënten:

1 beschuit

1 plak smeltkaas

1 plak ham

mayonaise.

1/2 peer

Peer met Kaas

Recept: een gemakkelijk hapje voor tussendoor voor 1 persoon

Naar Top van de Pagina

Bereiden:

Besmeer een beschuit (of geroosterde boterham) met de mayonaise

Beleg met de plak ham.

Dan de halve peer en daarover de kaas.

 

Even in de magnetron de kaas laten smelten en  smullen maar.

Strooi er wat paprikapoeder over. (hoeft niet, maar staat vrolijk)

 

Eet smakelijk

Vriendelijke groet Elly de Winter Leunis