IIngrediƫnten (1 per persoon)
1/5 van een komkommer
3 stuks cerise tomaatjes
1/8 ui
5 stuks zwarte ontpitte olijven
60 gram kipfilet
1/2 knoflookteentje
1 tak selderij
5 gram lolla rossa sla
zwarte peper en zout uit molen
1 eetlepel frambozenazijn
2 eetlepel olijfolie
Eventueel een rijstecracker
Bereiden:
Snijdt de komkommer in gelijke stukjes. Halveer de tomaatjes. Snijdt flinterdunne uiringen. Snijdt de kip in 2 langwerpige hele dunne plakken. Hak de schoongemaakte knoflook ragfijn. Pluk vijf blaadjes selderij. Bak in 1 eetlepel de kip half gaar. Doe dan de ui, knoflook, komkommer, tomaat, olijven, blaadjes selderij bij de kip. Laat ze erbij totdat de kip gaar is. Peper en zout het geheel naar smaak. Doe de olie en frambozenazijn erbij. Klaar.
Serveren:
Leg in het midden van het bord de gewassen en schoongemaakte lolla rossa sla. Doe daarop de gebakken salade. Eventueel garneren met een takje selderij en serveer er een rijstecracker bij.