IIngrediƫnten (1 per persoon)
5 Blaadjes witlof
1 appel (Granny Smit)
1 afgestreken eetlepel rozijnen
1 espressokopje gepelde walnoten (20 gram)
1 afgestreken eetlepel creme fraiche (of zure room)
versgemalen zwarte peper
Was en schil de appel. Was en snijdt de witlof in dunne reepjes. Snijdt de appels, zonder klokhuis, in kleine gelijkmatige blokjes. Doe de witlof, rozijnen en appels in een grote kom. Hak de walnoten (zo grof of fijn als je wilt) en voeg toe aan de kom. Meng dit met de creme fraiche en zwarte peper erdoor,
Prettig eetmoment gewenst!
Ingrediƫnten per persoon
40 gram kipfilet
40 gram soepgroenten (wortel, prei, venkel)
2,5 dl kippenbouillon
5 blaadjes bladselderij
5 blaadjes korianderof 2 sprieten bieslook
zout, peper
Bereiden kippensoep:
Breng de kippenbouillon aan de kook. Laat het niet koken! Voeg de kipfilet in blokjes gesneden en de soepgroenten (wortel, venkel, prei in stukjes gesneden) toe en laat de soep ongeveer 10 minuten trekken tot de kip en groenten gaar zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg op het laatste moment de verse groene kruiden toe.