Lunch
Lunchen is vaak een gewoonte. Al jaren eet men vaak hetzelfde. Ook variaties in de lunch is belangrijk. Lunchen geeft uw energie om de rest van de dag door te komen. Probeer elke dag om op een vaste dag te lunchen. Bovendien is er dan minder neiging naar snoepen of snacken later op de dag. Hieronder twee voorbeelden ter inspiratie.

Besmeer een snee volkorenbrood met pindakaas, daarop heel dun een streep sambal naar smaak, en bedek het gehele oppervlak dun met pindakaas met dunne plakjes komkommer. Beleg een andere snee volkorenbrood met dunne plakjes fricandeau en serveer er mosterd bij.  Als drank een kop thee en/of een glas sinaasappelsap.

Volkorenbrood met Pindakaas en Komkommer
Ongeveer 335 Kcal

ingrediƫnten Groentensoep:

1 tak peterselie, 1/4 teentje knoflook, 1/8 gesnipperde ui, 1 laurierblaadjes, 20 gram gebroken sperziebonen, 1/6 stengel bleekselderij, 1/2 tomaat, in stukjes, 20 gram wortel, 20 gram witte bonen( uit blik of pot), zout en versgemalen zwarte peper,

 

Ongeveer 255 Kcal
Kop Groentesoep, Rauwkost & kastanjecrackers

Een lunch bestaande uit een kop groentesoep en een rauwkostsalade met kastanjecrackers. De kastanjecrackers zijn te koop in de natuur- of EKOwinkel. Als drank

een kop thee of een glas soyamelk. Onderstaande receptuur is per persoon.

Bereiden Groentensoep:

Hak peterselie, knoflook, laurier, boontjes, bleekselderij en tomaten fijn. Snipper de ui fijn.Voeg knoflook, ui, bleekselderij, laurier en helft peterselie toe en blus af met water. Laat op laag vuur 10 minuten koken. Voeg de witte bonen toe met het blik/pot vocht en tomaat, wortel en sperziebonen. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Voeg eventueel extra water toe. Nu nog 20 minuten laten trekken. Totdat de sperziebonen en wortel gaar zijn. Garneer met de overgehouden peterselie.

ingrediƫnten Rauwkostsalade:

1/2 stengel bleekselderij

1/2 tomaat

1/8 komkommer

1/6 paprika

1/8 ui

30 gram blokjes feta

1 eetlepel olijfolie

1/4 citroen

Peper/zout

1 kastanjecracker (bij natuurwinkel)

Bereiden Rauwkostsalade:

Snij de komkommer over de lengte door en verwijder de zaadlijsten, Schil de bleekselderij snijdt deze in dunne plakjes. Snijdt ook de tomaat. parika, ui in zo dun mogelijke plakjes en reepjes. Maak van de feta gelijkmatige kleine blokjes. Doe alles in een ruime kom en meng dit met de olijfolie, citroensap en peper en zout naar smaak. serveer er een kastanjecracker bij!