HappyDrinks
LevensGevaarlijk?
Feiten van levensgevaarlijk alcoholgebruik Alcohol is een giftige stof voor je lichaam. Veel alcohol drinken verdooft het zenuwstelsel zo dat je ademhalingscentrum verlamd kan raken. Je kunt zelfs overlijden door het drinken van teveel alcohol. Ongeveer 20 glazen in korte tijd leidt voor de meeste volwassenen tot een levensgevaarlijk promillage van 4. Voor jongeren kan alcohol al veel eerder dodelijk zijn.. Jongeren en onervaren drinkers kunnen al bij veel minder glazen ‘knock out’ raken. Jongeren die in het ziekenhuis worden opgenomen hebben een gemiddeld promillage van 2 (10 glazen) maar er zijn ook jongeren binnen gebracht met een promillage dat ontstaat door het snel achter elkaar drinken van 3 of 4 glazen.
LevensGevaarlijk?
Wist je dat… … geslacht, lengte en lichaamsgewicht mede bepalen bij hoe veel glazen je een alcoholvergiftiging kunt krijgen? Zo lopen kinderen, jongeren, onervaren drinkers, vrouwen en mensen die weinig wegen meer risico. De Feiten Nederland kent ongeveer 1 miljoen probleemdrinkers Alcoholmisbruik kost de Nederlandse samenleving ongeveer 2,5 miljard euro per jaar. De alcoholindustrie geeft veel geld uit aan promotie en reclame van alcohol. Volgens de Stichting Alcoholpreventie is dat zo’n 273 miljoen euro per jaar! Bij jongens is bier de populairste drank en onder meisjes de zogenaamde mixdrankjes, zoals de breezer. Jongeren geven per jaar ongeveer 8,3 miljoen euro uit aan alcohol. Alcoholische dranken die minder dan 15% alcohol bevatten, mogen verkocht worden aan iedereen van 16 jaar en ouder. Denk aan bier, wijn en mixdranken. Sterke dranken met 15% of meer alcohol mogen alleen verkocht worden aan mensen van 18 jaar en ouder. Deze dranken zijn niet verkrijgbaar in de supermarkt, maar alleen bij de slijter of in de horeca.
Kotsend boven de wc hangen, en de volgende dag een houten kop… Hoort erbij! Echt niet meer weten wat je doet… Lachen toch? Je niks herinneren van de vorige avond… Is dát eigenlijk nog wel geinig? En in coma naar de eerste hulp worden gebracht... Nee, dat is écht te gek! Wist je dat er elke dag wel één of twee jongeren met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belanden? Ze hebben zo veel alcohol in hun bloed, dat ze helemaal van de wereld zijn. Gemiddeld hebben die jongeren 10 glazen in korte tijd gedronken (promillage van rond de 2). Er zijn ook jongeren die zelfs met veel lagere alcoholpromillages in het ziekenhuis belanden! Een deel van de jongeren moet op de intensive care behandeld worden. Wie nog niet volwassen is, voelt de effecten van alcohol sneller en heviger. Alcohol is een giftige stof, en je lichaam gaat eigenlijk meteen in de verdediging. Als je veel drinkt, raakt je maag geïrriteerd en trekt samen. Weg met die rotzooi! Wie kort na elkaar héél veel drinkt, kan een black-out krijgen. Dat is een tijdelijke stoornis van de hersenen. Als je nóg verder gaat, pomp je zo veel alcohol je hersenen in dat je bewusteloos kunt raken, of in coma. De alcohol kan je zenuwstelsel zelfs zo sterk verdoven dat je ademhalingscentrum verlamd raakt. *ploef!*
Socialize
Quick contact

 happydrinks@trimbos.nl

Quick Bio

Het is geen fris, het is geen alcohol, het is alcoholvrij met een kick. Een nieuwe categorie in het alcoholvrije aanbod: Happy Drinks!

Het is leuk, het is spannend, het is cool. Het zijn cocktails met een kick.