Gember en Peen. Geen discussie mogelijk, beide behoren tot de zeer gezonde groentes. Gember geeft kracht en peen draagt zijn steentje bij aan bijvoorbeeld de huid en het gezichtsveld. Dit drankje behoort tot de drankengroep Happy Drinks in de categorie iFruit: drankjes met een Kick. Op de rand van het glas zitten knettersnoepjes, die in de mond tekeer gaan.

 

 

Ingrediƫnten 1 deel (bijv. 20 cc) Gembersiroop 1 deel (bijv. 20 cc) Citroensap 3 delen (bijv. 60 cc) Wortelsap Knettersnoepgruis Crushed ijs HOE? Dip de rand van het glas in de gembersiroop (siroop op een schoteltje), en doop vervolgens de glasrand in de knettersnoepjes (ook op een schoteltje). Nu niet wachten, maar direct beginnen met het drankje Meng het citroensap met de gembersiroop. Schenk in de Champagne flute het gembermengsel. Laat een pingpongbal in het glas zakken. Schenk op de pingpongbal voorzichtig het wortelsap, zodat er een laag ontstaat (wanneer je geen pingpongbal hebt: een lange theelepel of barlepel, met bolle kant naar boven, op het oppervlak van het gembermengsel houden. Om vervolgens het wortelsap langzaam op de bolle kant te gieten zodat het wortelsap langzaam verdeeld op het gembermengsel terecht komt). Voorzichtig opvullen met crushed ijs. Laat het in je mond Knetteren! Speciale printversie
TIP: Let op, dat je het randje van knettersnoepjes pas maakt als je met drankje begint. Want als er vocht bij de snoepjes komt, begint het spoedig te knetteren. Het leukste is als dit in de mond gebeurt, toch!

Glas: Champagneflute

Mengtechniek: Layer

Garnituur: knettersnoepjes

Gember Knetter Peen

Klik hier voor een

Knettersnoepjes zijn onder andere te koop bij de horecagroothandel