CAPIRI NHEE
Categorie Strange

 

Ingrediënten Halve limoen 2 afgestreken eetlepels rietsuiker 15 cc sushi azijn (half borrelglas Japanse rijstazijn) 45 cc sinaasappelsap Crushed ijs
HOE? Snij een halve limoen in 4 stukjes. Doe de stukjes limoen samen met de rietsuiker in het glas. Plet, met een draaiende beweging, met het stampertje de limoenstukjes zodat het sap zich vermengt met de suiker. Voeg de sushi azijn en het sinaasappelsap toe. Vul het glas tot aan de rand op met crushed ijs. Steek er drie op maat afgeknipte rietjes en een roerstaafje in. Kap Nâh, azijn in mijn drankje? TIP: bij de bereiding van deze Happy Drink is het aan te bevelen om een muddler te gebruiken (dit is een stampertje van pokhout). Het kan natuurlijk ook met een ander stampertje, als hij maar stevig is.

Glas: In een shortdrinkglas of in een Caipirinhaglas

Mengtechniek: Builden

Garnituur: Drie op maat afgeknipte rietjes en een roerstaafje