Je kan er niet onderuit. Koningsdag. We hebben speciaal een Happy Drink gemaakt, zodat jij je ook koning kan voelen. De eerste bite in de sinaasappel is bekend, maar dan……………. Je voelt je oppermachtig. Jij regeert over elke slok. Be A King is gemaakt op basis van Koningskruid( ook wel basilicum genoemd), mint, venkel, wortel, appelmoes, Dulce de leche (van gecondenseerde melk gemaakt) en een appeltje van Oranje. De Nederlandse touch is de dropsmaak, die koningskruid en venkel geven. De Argentijnse touch is de Argentijnse nationale lekkernij Dulce de Leche. Samen is het een kroning van smaken. Een eerbetoon aan Lex & Max. In de manier van drinken zit weer een echt HD elementje. Eerst een partje appeltje van oranje uitzuigen, dan een slok Be A King.

Be A King
Ingrediënten 100 gram (2 espressokopjes) appelmoes (zonder stukjes) 25 gram Koningskruid (± 1 bosje basilicum) 10 gram mint (± 1/ 2 bosje mint) 250 gram peen 250 gram venkel Peper en zout naar smaak 2 volle theelepels Dulce de Leche (gemaakt van een blikje gezoete gecondenseerde melk) met 1 espressokopje met water (± 50 gram). Je kunt ook kant –en klare karamelsaus nemen! 1 grote appel van Oranje( sinaasappel) of 2 kleine
Categorie Strenght
Note: Be A King kun je ook op een hele ‘simpele’ manier maken, voor grote menigten. Dan is het een iets andere samenstelling, maar de ‘feel’ blijft hetzelfde. Klik hierop, voor het makkelijkere recept, de ‘Easy’ uitvoering.
HOE? Begin met de Dulce de Leche. De Argentijnse lekkernij. Je kan dit tijdrovende karweitje ook over slaan en kant – en klare (niet te dikke) karamelsaus gebruiken, maar met Dulce de Leche is het leukst en het lekkerst. En zoveel werk is het niet…. Doe in een pan met ruim kokend water een bodempje van keukenpapier. Doe daarin voorzichtig een ongeopend blikje gezoete gecondenseerde melk, waarvan je het etiket hebt verwijderd. Laat het dan 2 uur koken. Zorg dat het blikje ook halverwege het kookproces onder water staat. Zet na twee uur het vuur uit. Na een half uur kun je het blikje eruit halen en open maken. Nu heb je Dulce de Leche. Een zoete karamelpasta. Neem de aangegeven theelepels eruit en klop het met een garde en het voorgeschreven water zodat je een schenkbare drank krijgt. Maak het garnituurtje: kerf in een geschilde peen, aan één kant over de gehele lengte, driehoekjes. Snijd dan dunne lange plakjes. Dit kan met een snijmachine, keuken –of kaasschaaf of met een dunschiller. Snijd van 1 grote sinaasappel 24 partjes. Of van een kleine 12 en dan twee keer! Mix met een staafmixer (of keukenmachine) de mint, het koningskruid en de appelmoes tot een egaal mengsel. Maak van de venkel en wortel, m.b.v. de sapcentrifuge, een sap. Breng het op smaak met peper en zout. Doe in een (champagne) flute de kruidenappelmoesmix, maak dan m.b.v. de bolle kant van een theelepel of een ping pong bal( de bal op de groene vloeistof en dan de dulce op de bal gieten, etc.) een laag met water aangelengde Dulce de Leche. Maak daarop weer, m.b.v. lepel of ping pongbal, een laag van de wortel-venkelsap. Moeilijk? Totaal niet. Kijk eventueel naar het Be A King filmpje! Haal het dunne plakje wortel door de fijne kristalsuiker en bevestig het aan de rand van het glas , zodat er een kroontje ontstaat. Be A King is ready to Drink!
Drinkwijze Drinkwijze: Roer het drankje door elkaar. Dan, eerst een partje appel van Oranje uitzuigen, dan een slok Be A King. Per persoon 6 dunne partjes sinaasappel (= kwart) en dus zes slokken…….

Glas: In een champagneglas (flute)

Mengtechniek: Layers

Garnituur: Roerstaaf en kroontje van wortel

 

Kilocalorieën Een glas Be A King bevat 80 Kcal. En, natuurlijk vitamines.