Categorie Strange
Ingrediënten 20 cc vanillesiroop 2 stuks Sechuan Buttons 20 cc Blue Curaçao siroop 85 cc Sprite Crushed ijs HOE? Haal van de Sechuan Buttons het groene steeltje af. Hak het gele bloemknopje vervolgens fijn tot‘gruis’. Doe dan op een schoteltje de vanillesiroop. Doop de rand van het glas in de vanillesiroop en doop diezelfde rand in het Sechuangruis. Nu heb je een mooi randje. Doe het overige Sechuangruis in het glas. Schenk op het gruis voorzichtig de vanillesiroop in het glas, zodat het Sechuanrandje niet beschadigd. Meng de Blue Curaçao siroop met de Sprite en schenk het op de vanillesiroop, zodat er een laag ontstaat. Om een mooie laag te krijgen, kun je het beste een lange theelepel of een barlepel, met bolle kant naar boven, op het oppervlak van de vanillesiroop houden. Giet vervolgens de Sprite langzaam op de bolle kant zodat de Sprite verdeeld op de vanillesiroop terecht komt. Als laatste het glas opvullen met crushed ijs. Net niet tot aan de rand. Alsof je een batterij hebt ingeslikt: Kinky en Lekkâh tegelijk TIP: Sechuan Buttons zijn op natuurlijke wijze geproduceerde bloemknopjes. Sechuan Buttons zijn nog niet in de supermarkt te koop. Wel in de horeca groothandel. Ze worden geproduceerd door de firma Koppert Cress. Ook zijn ze te bestellen bij de betere groenteboer. Blue Curaçao siroop is non-alcoholic. Onder andere verkrijgbaar van het merk Monin.

Glas: In een Champagne flute

Mengtechniek: Layer

Garnituur: Glasrand van een fijngehakte Sechuan Button

 

THE BATTERY