Categorie Strange
Ingrediënten 1 kop espressokoffie Ongeslagen slagroom (hoeveelheid espressokopje) Vanillesojamelk (hoeveelheid espressokopje) Honing naar smaak Sinaasappelzestes van kwart sinaasappel Plus een partje sinaasappel voor garnituur 1 stuks sterfontein aan een lange cocktailprikker Crushed ijs HOE? Haal van een sinaasappel, met behulp van een zesteur, zestes (dat zijn flinterdunne reepjes sinaasappelschil). Sla de slagroom met de sinaasappelzestes op tot yoghurtdikte. Los in de koffie honing naar smaak op. Maak in een mengglas van de koffie, met behulp van het crushed ijs, koude koffie. Schenk in het wijnglas als eerste de vanillesojamelk. Houd een lange theelepel of barlepel, met de bolle kant naar boven, op het oppervlak van de vanillesojamelk. Om vervolgens de koude espressokoffie langzaam op de bolle kant te gieten zodat de koffie langzaam verdeeld op de vanillesojamelk terecht komt. Maak op dezelfde wijze met de barlepel en halfgeslagen slagroom een laag op de espressokoffie. Plaats dan stevig het kwart sinaasappel aan de rand van het glas en bevestig hieraan stevig de sterfontein zodat ie niet van de rand kan vallen. Steek de sterfontein aan. Heb je een stoere gast voor je, dan kan hij proberen te drinken terwijl de fontein brandt. Vertel er wel bij: op eigen risico. VLAM IN HET GLAS Speciale printversie
TIP: Wil je nog meer nuance in de smaak? Gebruik in plaats van crushed ijs, dan (sinaasappel)ijsblokjes.

Glas: In een groot wijnglas

Mengtechniek: Layers

Garnituur: Aan de rand van het glas een stevige part sinaasappel met daarin een cocktailprikker waaraan de sterfontein is vastgemaakt.

B53

Klik hier voor een

Contact
Nieuws