DE SCHRIJVER

Pierre had negen jaar  een wekelijkse rubriek in het weekblad Nieuwe Revu (voorheen ‘In de Kokende Wind’,  ‘Wind onder de pannen’, ‘Pierre stopt dingen in zijn mond’). Hierna verleende Pierre wederom zijn medewerking aan de Revustrandtentengids en de kerstspecial. In 2008 ging de Kerstspecial over een 'Verboden Kerst' en in 2009 was het thema 'Nepkerst'.

 

Van zijn hand verschenen vele boeken, maar ook twee gedichtenbundels en één verhalen/gedichtenbundel. Daarbij nog vele publicaties (gastoptredens) in diverse boeken: o.a. in het caféboek van fotograaf Jan Bartelsman, 50 koks en een boer, "Als schrijvers koken" ,etc.

 

Het dichten staat nu bewust op een erg laag pitje. Beter gezegd: het staat uit. Als dichtende kok had hij veel ervaring op het podium in kleine -en grote kroegen, op kleine -en grote festivals.

 

In november 99 verscheen zijn eerste liefdeskookbaby op schrift, het boek 'Wind aan de Kook'. In oktober 2000 verscheen zijn tweede kookboek 'Wind in de Eetfabriek'. In 2004 verscheen zijn zeer succesvolle Kookboek ‘Lekkâh’ waarin Marnix Rueb  zijn tekenkunsten laat zien. Lekkâh heeft de internationale Gourmandprijs gewonnen. Eind 2005 jaar verscheen de jubileumuitgave van Lekkâh, met daarbij een extra mini Lekkâh kersteditie. Ook heeft Pierre met spellengigant Jumbo een heus culinair bordspel ontwikkeld: ‘Smaakmakers’ . Ook kwam Pierre in November 2005 met een verrassend boekje waar hij een totaal nieuw licht werpt op het fenomeen afvallen: WAM (Wind Afval Methode). De twee peilers van deze methode zijn: het niet innemen van alle producten waar suiker aan toegevoegd is en ook het verorberen van lightproducten is taboe. WAM was( en is) een pamflet om de lezer te waarschuwen voor het overgebruik van suiker in de consumptie. Pierre behoort dus tot de pioniers, die het gevaar van suiker in kaart brachten.

 

In februari 2006 maakte Pierre speciaal voor het festival Boekids een geheel eetbaar Kookboek 'Doekoes voor Boekids'. Dit is een Surinaams Kookboek dat in zijn geheel eetbaar was. Zowel de inkt als papier. De cover was van fondant en marsepein. Dit boek is toentertijd gemaakt in een speciale oplage. De gehele opbrengst van dit eetpistel ging naar het Surinaamse project Crommewijne leest 'Marrewijne leest'. In november 2006 verscheen zijn interactieve FamilieKookboek ‘De Wondere Wereld van een Keukenkoning’. "De Keukenkoning" is misschien wel zijn meest specatculaire kookboek tot nu toe.  "Dit boek bevatte lik -en reuk pagina's, eetspelletjes en vele doedingen. Eind 2007 kwam Pierre met de succesvolle titel ‘De kers op de Appelmoes’: een garneerboek voor elke maaltijd. In 2008 schreef hij samen met Bart Chabot het spraakmakende boek 'Patatje Oorlog', waar de heren o.a de eerste Snacksterren in Nederland uitreiken (www.snackster.nl). In 2009 kwam Pierre samen met zijn dochter Sterre met het 'Smaakpretpark'. In dit zelfde jaar was het kinderboekenweekthema 'Eten'. Aan het kinderboekenweekgeschenk van Jan Paul Schutte 'Het Wraak van het Spruitje' heeft Pierre zijn medewerking verleend. In februari 2010 werd 'Het Smaakpretpark' door de Gourmand Award bekroond tot het beste kookboek van de wereld in de categorie 'kinder-familie'kookboeken. In november 2010 kwam zijn boek Kokologico uit. In 2013 had Pierre een groot aandeel in het zeer succesvolle Flexitarische kookboek van Natuur & Milieu.