wie is PIERRE.

 

Zijn doen en laten is, en bestaat uit voedsel

 

De maaltijd Pierre Wind bestaat uit diverse componenten

Op deze pagina geven we geen persoonlijkheids analyse van Pierre, maar door inzicht te geven in wat hij zoal gedaan heeft kun je een  aardig beeld krijgen van Wie Pierre is.

Wat Pierre allemaal gedaan heeft, en nog doet, is enorm veel. We noemen niet alles, want daar is de lijst veel te lang voor. Omdat de diversiteit in zijn werkazaamheden groot is hebben we geprobeerd om het in componenten op deze pagina op te dienen.

Naam

Favoriete Muziek

Favoriete kleur

Favoriete boek

Favoriete film

Favoriete eten

Favoriete citaat

Favoriete computer

Pierre Wind

Faith van Wim Mertens

Zwart

Mijn Laatste

o.a.Tampopo

Stamppot met worst

Was ik maar een punt, dan was ik het einde

Mac Pro

 

 

 

 

Pedagogische Technische Hoge School Consumptieve Techniek in Amsterdam, 3e graads brede bevoegdheid in koken, serveren, brood en banket, studeerde in 1996 af met 2e graads bevoegdheid voor koken en serveren.

 

+ LEES MEER

 

 

 

 

In april 2014 begon Pierre aan zijn functie als Executive chef van het Haagse tramrestaurant Hoftrammm.

Ook in dit jaar werd Pierre uitgeroepen tot Kok des Vaderlands. In 2015 werd zijn documentaire Slim Oud uitgebracht.

 

+ LEES MEER

 

 

 

 

In het heden staat hij onder andere op het menu als reizende chefkok van locatie tot locatie, als recepten -en ideeënbank, kookdocent en als practor aan de International Hotel & Management School ROC Mondriaan te Den Haag. .

 

+ LEES MEER

 

 

 

 

 OPLEIDING. 

 

 

 

 

 

 

 DE KOK.    

 

 

 

 

 

 

 HIGHLIGHTS.

 

 

Pierre is al sinds de eerste computers gefascineerd door de digitale wereld en heeft zich op het digitale vlak met de nieuwste snufjes mee ontwikkeld. Pierre hanteert zelf professioneel de fotocamera oftewel in zijn termen: digigrafie. Zijn oevre als digigraaf is tegenwoordig groot.

 

+LEES MEER

 

 

 

 

 DE DIGIGRAAF.   

 

 

In november 99 verscheen zijn eerste liefdeskookbaby op schrift, het boek 'Wind aan de Kook'. In oktober 2000 verscheen zijn tweede kookboek 'Wind in de Eetfabriek'. In 2004 verscheen zijn zeer succesvolle Kookboek ‘Lekkâh’. Lekkâh heeft de internationale Gourmandprijs gewonnen.

 

+LEES MEER

 

Sinds 2012 is Pierre te zien als medepresentator van het radio-kijk programma 'Debby en haar Mannen' bij Omroep West. In 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016 is hij met grote regelmaat 'de ZappKok' in het kinderliveprogramma van Nederland 3 'ZappLive'. Ook werkt hij regelmatig voor items van 'Kassa".

 

+ LEES MEER

 

 

 

 

 DE SCHRIJVER.   

 

 

 

 

 

 DETV-MAKER.